Alle gaar rundt og forelsker sig (1941)

    En syngepige indgår et væddemål med sine kaglende veninder: Hun skal på en måned sørge for, at tre tilfældige mænd tilbyder hende ægteskab.


    UDVIDET FLIRT

    Dette friske lystspil huskes i dag mest for sine Kai Normann Andersen-evergreens, ikke mindst titelsangen, som de fleste med et par dekader på bagen omgående kan nynne med på.

    Kæk lillepige
    Fleming Lynges manuskript var skrevet med tanke på Marguerite Viby i hovedrollen, men nu blev det i stedet den relativt ubeskrevne Lilian Ellis. Hun gør det sødt, lillepiget og kækt – men helt troværdig som potentiel førsteelsker bliver hun ikke.

    Et friskt væddemål
    Ellis spiller korpigen Mette, der af sine kaglende kolleger beskyldes for at være usexet (sådan ville det i hvert fald lyde nu til dags.) Derfor er hun ikke bleg for at indgå et væddemål: På tre måneder skal hun få tre tilfældige mænd til at tilbyde hende ægteskab!

    Vild mandejagt
    Så går den vilde jagt på tilfældige mænd i telefonbogen, og skæbnen vil – hen ad vejen – at der måske nok er mindst en af d'herrer, der også falder i Mettes smag. Spørgsmålet er bare, hvordan de vil reagere, når de erfarer, at korpigen har spillet dem ud mod hinanden.

    Ikke meget personlighed
    Filmen serveres helt efter bogen og uden ret meget personlighed. Ind imellem udvikler handlingen sig til reel musical, hvor nogle så afgjort synger bedre end andre (kan Hans Kurts vibrato kaldes for skønsang?)

    Smil på læberne
    Det er velkoreograferet, og der er smil på læberne, men meget andet end en gennemsnitlig lystspilsfilmoplevelse bliver det ikke til i Emmanuel Gregers tørre iscenesættelse.

    Ikke bleg for at flirte
    Blandt birollerne glimrer Sigrid Horne-Rasmussens korpigekollega Oda, når hun byder Mette op til væddemål og i øvrigt ikke selv er bleg for at flirte med alle de mænd, der efterhånden er i spil.

    Påtvungen kurmageri
    Valdemar Møllers blikkenslager F. Olsen og Peter Malbergs kontorchef Vitus Preben Svend Bøgholm er begge nuttede i deres påtvungne kurmageri, mens både Hans Kurt og Erling Schroeder omvendt tangerer flødebolleri.

    Ørehængermusik
    Ørehængermusikken er ind imellem anmassende, men samtidig også drivkraften, og helt galt i byen går man aldrig i musikalsk selskab med Kai Normann Andersen.



    Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024