Robin Hood (2010)

    Røverhøvdingen Robin Hood og hans mænd tager sagen i egen hånd i kampen mod franskmændene.


    HELT EFTER BOGEN

    Anmeldte Robin Hood-film:
    Robin Hood: Prince of Thieves (1991)

    Robin Hood: Men in Tights (1993)
    Robin Hood (1991)
    Robin Hood (2010)

    Den socialrevolutionære røverhøvding Robin Hood, der levede i Sherwoodskoven i Nottingham i 1200-tallet, portrætteres hér for ca. 70. gang på det store lærred. Denne gang er det blockbuster-instruktøren Ridley Scott, der tværer sit fluepapirsfedtede fortælleorgie af på et åbenmundet publikum.

    Evigtung historie
    Men man æder nu egentlig herlighederne med relativt god smag i munden, selvom filmen er fuldstændigt spartlet ud med lyd, musik og visuel ramasjang, for den evigtunge historie om det gode mod det onde fungerer – også i denne indpakning – ud over, hvad en trendy instruktør kan ødelægge ved at smøre på.
     

    Sagen i egen hånd

    Robin Hood (Russell Crowe) og hans tro følgesvende må tage sagen i egen hånd, efterhånden som det står klart, at franskmændene har planer om at invadere England.

     

    Forelsket på et korstog

    Undervejs på sit korstog bliver Robin tilmed forelsket i en kvinde, hvis gamle blinde far insisterer på, at han skal agere datterens hjemkomne mand. Manden er nemlig død i kamp.

    Hektisk fremadstormende
    Filmen er hektisk fremadstormende uden et eneste frikvarter – og det er på én og samme tid dens største svaghed og force. Tid og sted glemmes effektivt, og det fornøjer endvidere, at fortællingen er i besiddelse af en vis portion humoristisk sans.

     

    Uskønt sansebombardement

    Det uskønne sansebombardement er en prøvelse, der rækker ud over den rene underholdning. Max von Sydows præstation som den gamle blinde far er ganske enkelt pragtfuld.



    Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2025