One of Those Days When Hemme Dies (2024)

    En bitter arbejder på en tyrkisk tomatfarm planlægger at slå sin arbejdsgiver ihjel, men rigtig meget kommer i vejen.


    RASERI KAN TÆMMES

    Finurlig tyrkisk slowcinema, der ud over alenlange indstillinger med fast kamera også byder på et inciterende kriminaltwist – potentielt set i hvert fald.

     

    Fuld af lokal farve

    Det er en film fuld af lokal farve og autenticitet, og instruktør Murat Firatoglus ærinde er da også først og fremmest at fortælle en hverdagshistorie fra et udkants-tyrkisk Kurdistan præget af stilstand og siesta i den bagende sommervarme.

     

    Kompromisløs stemning

    Anslaget med de enorme områder til saltning af soltørrede tomater slår den omhyggelige og kompromisløse stemning an: Filmen er bare ikke "rap i replikken", så tempoet er ikke for enhver smag.

     

    Nøglen til filmens ro

    Men finder man nøglen til filmens ro, der er båret af både inderlighed og medmenneskelighed, vil "One of Those Days..." være en absolut gave fra en del af verden, der ikke så ofte når vores hjemlige biograflærreder.

     

    Indebrændt harme

    Med en stærk hovedrollepræstation formidles den indebrændte harme og utålmodighed til perfektion. Men selv disse for handlingen centrale følelser kan han måske være nødt til at tage op til genovervejelse...



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, Tyrkiet, Drama, 83 min.

    Dansk titel: One of Those Days When Hemme Dies
    Instr: Murat Firatoglu Prod: Murat Fıratoğlu, Nefes Polat Manus: Murat Firatoglu Foto: Semih Yildiz, Nedim Dedecan, Abdurrahman Öncü
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation