Dette er ikke en fest (det er en vinkveld) (2024)

    En større gruppe mere eller mindre fulde unge nordmænd tror, de skal til fest, men bliver skuffede og bryder ud i fællessang.


    INGEN FEST?...

    En gruppe feststemte og mere eller mindre berusede unge nordmænd strander på trappen i en lejlighedsopgang, hvor de ender med at give prøver på deres fælles hobby: Korsang.

     

    Ingen fest?...

    Dette er en kæk og ungdommelig norsk, 10 minutter lang kortfilm (se bare titlen!), hvor handlingen udelukkende udspiller sig på trappen i en storbyopgang. Her strander en større gruppe berusede, feststemte venner, da de – åbenbart – alligevel ikke skal til fest...

     

    Spontan korsang
    Så kan de jo ligeså godt bryde ud i spontan korsang, idet de går til kor sammen, og hér får de således fremført en trappeopgangs- situationsrapport i semi-musikalsk flerstemmighed.

     

    En rigtig filmskoleidé

    Det er en rigtig “filmskole-idé", der desværre aldrig rigtig fæster sig og ej heller bliver særligt morsom (andet end ganske givet for dem, der har været med, og det bærer jo en værdi i sig selv).

     

    Gåpåmod og friskhed

    Der er gåpåmod og friskhed i tilgangen til den egenartede location, og selve trappeskaktens forskellige muligheder udnyttes (glimtvis) fint i Kristoffer Engholm Aabos søgende fotografering.

     

    Fuldemands-grimasser

    Det er tydeligt, at enkelte af produktionens skuespillervenner skal agere komiske islæt, bl.a. er fuldemands-grimasser et tiltænkt kluklatterfrembringende islæt.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, Norge, Komedie, 10 min.

    Dansk titel: Sorry I'm Late (But I Brought a Choir)
    Instr: Håkon Anton Olavsen Prod: Tøri Gjendal Manus: Håkon Anton Olavsen, Sunniva Kviteberg Foto: Kristoffer Engholm Aabo Klip: Håkon Anton Olavsen
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation