Utsikt til solsiden (2024)

    En gruppe teenagere i Bergen forsøger at finde sig selv, kærlighed og venskaber.


    AMATØRISK AMBITIØST

    Såresimpelt vestnorsk nobudget-drama, hvor de unge bergenske filmskabere kredser om små og store hverdagstemaer. Det er der kommet en stedvis sødt, men (selvsagt) også noget primitivt halvandentimes drama ud af.

     

    Teenagehjerter i brand

    For selvom der er oprigtighed nok i de alenlange faste kameraindstillinger, der framer teenagehjerter i brand af forskellig observans og volumen, er det også et lidt tørt serveret hjemmevideoprojekt på alle parametre.

     

    Amatørisk ambitiøst

    De unge amatørskuespillere gør det rigtig nydeligt, mens det tekniske arbejde – helt som både ventet og proklameret – ikke på nogen måde er lækkert, andet end netop grundet det amatørisk ambitiøse, præget af ildsjæle.

     

    I overkanten

    Det kan synes i overkanten med knap halvanden time på denne baggrund i selskab med de unge bergensere, hvor en teenagepige netop har slået op med drengekæresten og nu flirter med en nytilflyttet jævnaldrende pige.

     

    Jordnære problematikker

    Men det er omvendt netop disse helt jordnære problematikker, der holder filmen nogenlunde kørende, så vi efterlades med et lille smil på læberne over ambitioner og helt tidlige drømme om større filmproduktioner.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, Norge, Drama, Teenagere, Romantik, 84 min.

    Dansk titel: Utsikt til solsiden
    Instr: Teodor Hansteen Valen Prod: Viktoria Aas, Dina Kristiansen Bratteteig, Teodor Hansteen Valen Manus: Teodor Hansteen Valen Foto: Viktoria Aas, Dina Kristiansen Bratteteig, Teodor Hansteen Valen
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation