Woman of the Hour (2024)

    En tilsyneladende charmerende mand terroriserer og dræber en lang række kvinder i 70'ernes USA.


    VELOVERVEJET MØRKE

    Skuespilleren Anna Kendrick instruerer her sin første film, og dét er ikke med noget hverken silkeblødt eller letløbende emne.

     

    Bestialske mord

    “Woman of the Hour” beskæftiger sig biografisk med seriemorderen Rodney Alcala, der gennem en årrække i 70’erne forførte primært unge smukke kvinder for herefter at gøre det af med dem på bestialsk vis.

     

    Frigjort mørke

    True crime-genren går sin sejrsgang både dokumentarisk og som fiktion, og Kendricks indspark bidrager med et betagende frigjort mørke, der ikke synes hindret af blufærdighed i forhold til det stærkt betændte stof, herunder ikke mindst synet på kvinder i al bred almindelighed.

     

    Uafrysteligt

    Det både komiske, men samtidig yderst sammenbindende reality-tv-plotelement er endnu en både velovervejet og virkningsfuld brik i den stærke, ja faktisk uafrystelige filmoplevelse.

     

    Psykopat-charme

    Mørket står egentlig stærkt hele filmen igennem. Vi ved, at der er noget faretruende i vente, og personificeringen af djævelen er sublim i Daniel Zovattos utilregnelige psykopat-charme.

     

    Raffinerede rammer

    Samtidig er rammerne raffinerede, ikke overgjorte, hvilket gælder i alle facetter fra den smukke fotografering, det balancerede lyddesign og relativt begrænset musikanvendelse. Alle "Alcalas" kvinder – herunder Kendrick selv – sprudler af indlevelse, mens der kun kan håbes på, at Rodney ikke lykkes i sit forehavende.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, USA, Krimi, Drama, Seriemordere, Biografi, Biler på film, Bjerge på film, 95 min.

    Dansk titel: Woman of the Hour
    Instr: Anna Kendrick Prod: Roy Lee, J.D. Lifshitz, Raphael Margules, Russ Posternak Manus: Ian McDonald Foto: Zach Kuperstein Klip: Andy Canny Mus: Dan Romer, Mike Tuccillo
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation