Lifeforce (1985)

    Efter en fatal komet-ekspedition er de fleste besætningsmedlemmer døde, mens menneskelignende kroppe vækkes til live med fatale følger.


    INGEN UDSØGT KOMET-KARRIERE

    Der er ikke så få overfantastiske ingredienser i Tobe Hoopers filmatisering af Colin Wilsons roman "The Space Vampires": Her er både en fatal rumrejse til Halleys komet, en smækker nøgen kvinde, der viser sig at være en slags vampyr-alien – og indskrumpede lig, der alligevel vågner og kvabber rundt som zombier med store klare øjne.

     

    Mange ekstreme elementer

    Fælles for de mange ekstreme handlingselementer er desværre, at de er formet i en hysterisk ramme, hvor både billeder, lyd, musik og special effects er skrigende overgearede nærmest uden ophør – og tilmed i et produktionsdesign, der ikke skeler ret meget til troværdighed udi hverken rumgys, zombie- eller vampyrgenrerne.

     

    Menneskelignende aliens

    Steve Railsbacks Carlsen er eneste overlevende fra komet-ekspeditionen, men han har svært ved helt at gøre rede for, hvad de tre menneskelignende aliens, som ekspeditionen fandt og som siden blev bragt til Jorden, skal "gøre godt for".

     

    Fatale følger

    Særligt en af de opvågnede og menneskeligt agerende aliens gør indtryk: Mathilda Mays splitternøgne, storbarmede og i det hele taget inciterende "Space Girl". Men det betaler sig ikke at kissemisse med hende – følgerne er nemlig fatale. Det er dog allerede for sent, for hele affæren her starter en apokalypse!

     

    Mærkværdigt kedelig

    Det er svært at blive klog på, hvad gyser-mesterinstruktør Hooper har villet frem til med sit skingre og somme tider ufrivilligt komiske take på rumgysergenren. På trods af det hyperhøje tempo og den nærmest konstant fodrende fortællestil fremstår "Lifeforce" mærkværdigt kedelig.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024