Species II (1998)

    En hjemvendt Mars-astronaut inficeres med alien-DNA, og nu skal han stoppes for enhver pris.


    UDTVÆRET TUMPET

    Sammenhængende film:

    Species (1995)

    Species II (1998)

     

    Det er lidt af en gåde, hvordan en efterfølger til den i forvejen anstrengende Species (1995) fandt vej til de danske biografer. Men det var ikke desto mindre tilfældet med "Species II", der helt sikkert mere end noget andet red på Natasha Henstridge-bølgen – eller rettere bølgerne – for der bliver vist næsten helt blottede kurver endnu engang!

     

    Tarveligt fabrikeret

    Filmen begynder på Mars, hvor et kuld astronauter for første gang lykkes med at lande. I outreret ringe pap-scenografi vel at mærke, hvilket forhåbentlig er ment som et "komisk" indslag, for det er godt nok tarveligt fabrikeret.

     

    Inficeret med alien-DNA

    Hjemme på moder Jord viser det sig, at en af astronauterne er inficeret med alien-DNA, og så kan det nok være, der bliver sat en operation i søen for at få ham stoppet i tide, før monstret for alvor bider fra sig... Men det er vist allerede for sent.

     

    Reddet fra det absolutte nulpunkt

    De oprindelige H.R. Giger-monstre (såvel fysiske som digitale) redder lige nøjagtig "Species II" fra at nå det absolutte nulpunkt. Krydret med et rollegalleri, der stadig har en anelse vægt. Men hvordan, det er lykkedes at gøre filmen udtalt ynkelig B-agtig, er det svært at fatte.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024