Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

    En ung kvinde, der ufrivilligt er vokset op hos en grusom kidnapper, får langt om længe chancen for nådesløs hævn.


    EPISK EKSTREMISME

    Sammenhængende film:
    Mad Max (1979)
    Mad Max 2 (1981)
    Mad Max Beyond Thunderdome (1985)
    Mad Max: Fury Road (2015)

    Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

     

    Helt som ventet byder 79-årige George Millers seneste australske "Mad Max"-kapitel på endnu flere hæsblæs end den ellers omkuldvæltende "Mad Max: Fury Road" fra 2015. Det er hektisk, saftigt, svært underholdende – men også tanden for eventyrligt.

     

    Kompromisløse banditter

    Filmen foregår før "Fury Road" og er således en prequel, hvor pigen Furiosa tidligt i filmen bliver kidnappet af den selvglade og kompromisløse motorcykelbande-leder Dementus. Furiosa skal i det hele taget meget igennem i sin ufrivillige opvækst blandt diverse banditter!

     

    Hævnen er sød...

    Verden er af lave, kulissen er i dén grad postapokalyptisk ørkentør, og de få tilbageværende grupperinger af mennesker bekæmper i ren overlevelse hinanden. Det er på dette bagtæppe, Furiosa efter 10 år i ufrivillig adoption endelig kan få hævn...

     

    Episk ekstremisme

    Med evindeligt buldrende og bragende underlægningsmusik og i et episk ekstremistisk eventyrunivers, der ind imellem giver The Lord of the Rings-filmene baghjul, er "Furiosa" ikke en film, der overlader mange sekunder til pulsnedsættende perspektivering.

     

    Vanedannende

    Det er en del af "Mad Max"-ideen, og adrenalinudladningen er da også vanedannende, om end lige i den overgearede ende gennem 148 minutters heksekedel. En lang række skuffende og fesne animerede locations og landskabsbilleder undrer også i dette bekostede setup.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024