Prom Night (1980)

    En nådesløs maskeret morder slagter løs til en gymnasiefest. Motiv: En seks år gammel sag, hvor et barn døde.


    HALSPULSÅRE-AMOK!

    Sammenhængende film:

    Prom Night (1980)

    Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)

     

    Særdeles 80'er-tidstypisk teenage-slasher-gyser, der har Jamie Lee Curtis i en af de bærende roller som gymnasiepigen Kimberly. Hun skal – sammen med en gruppe jævnaldrende – snart erfare, at hendes liv er i fare, kuliminerende til det store afdansningsbal på skolen.

     

    Metodisk teenageslagtning

    En maskeret morder er nemlig godt i gang med at slagte sig gennem dén gruppe, der seks år forinden var skyld i en grusom ulykke, der kostede en pige livet. Og det er med friskafknækkede spejlglasstykker mod halspulsårer, så det er med at komme af vejen, mens tid er!

     

    Øjeblikke af genreintensitet

    "The Prom" har afgjort sine øjeblikke af genreintensitet, når kameraet søger spændingen langs de delvist mørklagte gymnasiegange og lader mystiske lyssætninger og tilsvarende lyde fortælle en universalfrygtsom historie.

     

    Smæk for mobbeskillingen

    Og så er der smæk for mobbeskillingen i filmens inciterende start, hvor nævnte pige trænges op i en dødbringende krog – i øvrigt i en fantastisk forladt hus-location. På samme måde har Robert A. Silverman en herlig birolle som hentehårs-pedellen Mr. Sykes, som gymnasiepigerne er vilde med at mobbe: Bl.a. viser en af dem ham sin bare popo for at teste hans mådeholdenhed!

     

    Forfalder til overdrivelser

    De gode takter holdes en god bid ind over flmens midte, hvorefter der i stigende grad forfaldes til overdrivelser i både historie og fortællestil. Leslie Nielsen står øverst på rollelisten i en af sine ganske få ikke-komiske roller, men reelt er han kun i billedet i ganske få minutter samlet.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1980, Canada, Gyser, Thriller, Mystik, Seriemordere, Teenagere, Børn på film, Biler på film, 92 min.

    Dansk titel: Blodig midnat
    Instr: Paul Lynch Prod: Peter R. Simpson Manus: William Gray Foto: Robert C. New Klip: Brian Ravok Mus: Paul Zaza, Carl Zittrer