Twisters (2024)

    En kvindelig tornadoekspert med lig i lasten genopdager sit gamle fag og vinder måske tilmed ny kærlighed.


    GANG I PUMPERNE

    Sammenhængende film:

    Twister (1996)

    Twisters (2024)

     

    Tempofyldt og underholdende "opgradering" af den mastodont-tåbelige actionbasker "Twister" fra 1996. I den nye film er der tvangs-indflettet langt mere semi-fesen politisk korrekthed, men der er heldigvis også sunde portioner habil tongue-in-cheek-action.

     

    Et nyt skud

    Kate var engang en frygtløs tornadojæger, der ikke veg tilbage for de hvirvlende monstre sammen med sin ligesindet eventyrlystne kæreste. Men meget gik galt... Fem år senere opfordres Kate til at give den gamle interesse (og forskningsområdet) et nyt skud.

     

    Gang i pumperne

    Da først hun er kommet ud i marken igen, kommer der for alvor gang i (sky)pumperne, idet den konkurrerende – og festligt firskårne – cowboy-tornadojæger Tyler med ét lægger an på den af fortiden tilknappede Kate.

     

    "Én af hver slags"

    Manuskriptforfatter Mark L. Smith har forsøgt at undvige den første films muligvis nok lidt ensidige "syn på stereotyper". "Twisters" byder således i sit typegalleri på "én af hver slags" – for en sikkerheds skyld. Inklusive en ikke-cis-kønnet tornadohjælper.

     

    Høje værdier

    Det ses der gerne gennem fingre med, når underholdnings- og production-værdien er så høj: Der er smæk for skillingen i et stort set troværdigt produktions- og effektdesign.

     

    Mindre æggende

    Langt mindre æggende er det forventeligt über-outrerede lydbillede, der brager derudad med vakse "nutids-popsange" suppleret af Benjamin Wallfischs fænomenalt støjende underlægningsmusik.

     

    "Sødt" spil

    Skuespillet er i bedste fald "sødt" – først og fremmest er Glen Powells star quality væsentlig for, at "Twisters" kommer ud over rampen.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, USA, Action, Eventyr, Thriller, Biler på film, Katastrofefilm, 122 min.

    Dansk titel: Twisters
    Instr: Lee Isaac Chung Prod: Patrick Crowley, Frank Marshall Manus: Mark L. Smith Baseret på: karakterer af Michael Crichton og Anne-Marie Martin Foto: Dan Mindel Klip: Terilyn A. Shropshire Mus: Benjamin Wallfisch
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation