Dìdi (2024)

    13-årige taiwanesisk/amerikanske Chris bor med sin familie i Californien. Ligesom alle andre jævnaldrende kæmper han for at finde en mening med det forestående voksenliv.


    EN GRAD MERE VOKSEN

    Hjerteligt, smerteligt og underfundigt coming of age-drama, der kombinerer store, genkendelige (pubertets-)følelser med indvandrer- og racespørgsmål.

     

    Én grad mere voksen

    13-årige Chris står på tærsklen til at blive én grad mere voksen, og han er så småt begyndt at interessere sig for piger. Men han er den generte type og måske endda endnu mere tilbageholdende som følge af sin kultur og taiwanesiske baggrund.

     

    En svær balance

    Da han får chancen for at hænge ud med nogle seje skaterdrenge, kan det blive på bekostning af en nyopstået flirt og måske også de gamle venner.

     

    De sociale mediers (af)magt

    Hen ad vejen lærer Chris muligvis, hvad der er op og ned i en vanskelig verden præget af de sociale mediers sociale (af)magt, men det kræver benhårdt mentalt arbejde.

     

    Smertelig ægthed

    Sean Wangs selvbiografiske instruktørdebut er præget af smertelig ægthed, hvor det er lykkedes at få en uafrysteligt sårbar hovedrrollepræstation ud af unge Izaac Wang.

     

    Raffineret historie

    Alle spillere, unge som ældre, lever sig fuldt ind i den raffinerede historie, der på trods af kulturelle og geografiske clashes er universel og identificérbar.

     

    Holdt i rene linjer

    Holdt i rene linjer uden overfortælling giver "Dìdi" genlyd i den efterhånden righoldigt diverse coming of age-"genre", og hjerteligheden holder længe efter sidste scene.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, USA, Drama, Teenagere, Coming of Age, 93 min.

    Dansk titel: Dìdi
    Instr: Sean Wang Prod: Valerie Bush, Carlos López Estrada, Josh Peters, Sean Wang Manus: Sean Wang Foto: Sam A. Davis Klip: Arielle Zakowski Mus: Giosuè Greco
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation