Velkommen hjem (2024)

    En norsk mand skal præsentere en ung kvinde fra Brasilien, men det bliver via videoopkald, og misforståelserne hober sig op.


    UNDERFUNDIG HUMOR

    Tragikomisk velfunderet norsk kortfilm, der ikke er bleg for at gå i flæsket på alverdens fordomme, racisme, sexisme og meget andet – på bare et kvarters spilletid.

     

    Tabt underkæbe

    Det fungerer især godt, fordi repræsentanter for det bedre norske borgerskab forestiller sig absolut alt mellem himmel og jord og den brasilianske kvinde på skærmen, mens hendes ven/kæreste... eller hvad, han nu er, netop har forladt rummet. Sandheden får de fleste til at tabe underkæben.

     

    Fascinerende filmskoleentusiasme

    "Velkommen hjem" er resultatet af fascinerende filmskoleentusiasme, der mærkes i Amanda Nalbant Nordpolls skarpe iscenesættelse.

     

    Små og store nuancer

    Det er en kunst at kunne indramme mange små og store nuancer på så kort tid, og selvom muligheden for ekstra kød på plot og karakterer er begrænset, lykkes formidlingen hér flot. Særligt rutinerede Marit Andreassen præsterer skønt på rollelisten som den über-snobbede Rigmor.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2024, Norge, Drama, Komedie, 15 min.

    Dansk titel: Velkommen hjem
    Instr: Amanda Nalbant Nordpoll Prod: Oda Magnussen Garnes Manus: Kamilla Fausa Foto: Fredrik Fossum Hallerud Klip: Christian Stangeby Mus: William G. Kelsberg
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation