Victor Crowley (2017)

    Et lille privatfly nødlander i udkanten af dén sump, hvor en bestialsk myrdende misdannet mand netop er blevet vakt til live igen.


    SUMPMORDEREN SLÅR TIL IGEN

    Sammenhængende film:

    Hatchet (2006)

    Hatchet II (2010)

    Hatchet III (2013)

    Victor Crowley (2017)

     

    Det foreløbig sidste kapitel i "Hatchet"-serien lyder den udødelige hovedpersons navn: "Victor Crowley" har gennem de tre foregående film været dræbt noget så eftertrykkeligt, bl.a. blev han i den tredje film delt i to på langs af en effektiv motorsav.

     

    Genopstår gang på gang

    Problemet er bare, at Crowley gang på gang genopstår og med det samme er oppe med paraderne – klar til at myrde, så blodet sprøjter, og de afrevne/afsavede lemmer hober sig op i bjerge.

     

    Gode råd er dyre!

    Det er dette helvede, som den eneste overlevende fra den tredje film, Parry Shens Andrew, lokkes tilbage til – meget mod sin vilje. Da det lille privatfly med ham og en gruppe fantaster og journalister nødlander i udkanten af sumpmorderens revir, er gode råd da også snart dyre!

     

    Holder niveauet

    "Victor Crowley" holder niveauet i filmserien og præsenterer endnu en omgang herligt kompromisløs splatterkomedie, der ikke viger tilbage for nogen former for overdrivelser. Det er seriens dna, og har man den bizarre humor skruet rigtigt på, er instruktør og karakterskaber Adam Greens univers skønt vanedannende.

     

    Hylende hadefuldt

    Meget af filmen foregår i det efterhånden både kæntrende og oversvømmede fly, hvor de ombordværende naivt forestiller sig, de er sikret mod Crowleys kræfter og ugerninger. Skuespillet er fint balanceret op imod det outrerede – bl.a. driver sarkasmen ofte ned ad lærredet i de hylende hadefulde ordvekslinger.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, USA, Gyser, Komedie, Action, Fly på film, 83 min.

    Dansk titel: Victor Crowley
    Instr: Adam Green Prod: Will Barratt, Sarah Elbert, Cory Neal Manus: Adam Green Foto: Jan-Michael Losada Klip: Matt Latham Mus: Jason Akers, Sam Ewing