Un viaje a la luna (2017)

    13-årige Tomás har knas med tilværelsen, tvinges til at tage anti-psykotisk medicin og forsøger at drømme sig væk fra virkeligheden på en fantasirejse til Månen.


    ALT GODT PÅ MÅNEN?

    Ambitiøs, men uregerlig argentinsk coming of age-komediedrama, der ihærdigt søger at sætte 13-årige Tomás' kvaler i svingninger. Han er en stille dreng med en stor interesse for universet, og han kunne godt tænke sig selv at komme af sted på en rejse derudad, for hverdagen er fyldt med udfordringer – bl.a. er hans mor  opsat på, at han får succes i skolen/livet, at hun tvangsfodrer ham med antipsykotisk medicin(!).

     

    Visuelt farverige indfald

    Der er mange fine og visuelt farverige indfald og ideer i Joaquín Cambres iscenesættelse, men fortællingen går reelt op i limningen, før den er kommet op i omdrejninger. Det skyldes blandt andet en ufokuseret omgang med genrer, der nok i nogen grad er ment som en visualisering af drengens fantasier (hvad enten de er frivilligt kosmiske eller ufrivilligt kemisk-medicinske).

     

    Usikkerhed i balancen

    Én ting er, hvordan det hele er tiltænkt, noget andet, hvordan det eksekveres. Og her er "Un viaje a la luna" bare ikke i stand til at indramme den store drengs mange mentale og fysiske (vokseværks)-udfordringer. Meget af usikkerheden i denne balance mudres endvidere ind i en mærkværdigt overkomisk "cirkusmusik", der ikke giver det mystificerende setup bedre betingelser.

     

    Talentet fejler ikke noget

    Unge Ángelo Mutti Spinetta, der året efter brillerer i det følsomme homoseksuelle bjergdrama Mi mejor amigo (2018), har således lidt for svære betingelser, men talentet fejler bestemt ikke noget.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2017, Argentina, Komedie, Drama, Eventyr, Teenagere, Coming of Age, 87 min.

    Dansk titel: A Trip to the Moon
    Instr: Joaquín Cambre Prod: Diego Peskins Manus: Joaquín Cambre, Laura Farhi Foto: Nicolas Trovatto Klip: Nicolás Goldbart Mus: Gabriel Barredo, Emilio Haro
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation