Erik the Viking (1989)

    En viking og hans slæng sejler på tværs af oceaner for at finde Valhalla og måske bane vejen for enden på Ragnarok.


    SOFISTIKERET IDIOTI

    Brutalt forfejlet og mystificerende umorsom vikinge-komedie, der forsøger at lukrere på de tre Monty Python-spillefilm, men som falder til bunds uden at efterlade så meget som én enkelt ring i vandet.

     

    Vejen til Valhalla...

    Tim Robbins er den langlokkede viking Erik, der samler et hold af de hjemlige ligesindede på en episk rejse over verdenshavene. Deres mål er at gøre en ende på Ragnarok, og det kan kun lade sig gøre ved at finde vej til Valhalla...

     

    Flot produktionsdesign

    Filmen henter sine ene stjerne udelukkende på det yderst flotte produktionsdesign, der er både bekostet og overbevisende (bjergsekvenserne er filmet i Nordnorge.) Resten er sofistikeret idioti, sådan at forstå, at humoren er tilstræbt Monty Python'sk – helt uden at være det.

     

    Dumt og proletarisk

    "Morskaben" er dum og proletarisk, at selv de allemest bøvede stand-up-komikere kommer til at fremstå hylende geniale. Det siger lidt om niveauet for både ideer og replikker. Det kan ganske enkelt ikke blive meget mere fladt, farveløst og uinspireret.

     

    Kilde til stor undren

    Og det er allermest en kilde til stor undren. Hvordan lader det sig gøre, at delvist "Python-baseret" materiale falder meget ved siden af? Som eksempel på niveauet rammer instruktørens egen birolle som den dametøjsklædte og -talende King Arnulf lige i hjertet: Det er både genbrug fra de langt bedre Python-film, men også drivende uoriginalt.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024