One Chance (2013)

    En kvabset, nervøst anlagt mobiltelefonsælger viser sig at have en fabelagtig tenorstemme, og verden åbner sig for ham.


    O SOLE MIO...

    Se dét er et rigtigt eventyr! Det bliver skønsangen, der åbner dørene for den generte mobiltelefonsælger Paul Potts – det virkelige livs tenorfænomen, der hér filmatiseres efter alle kunstens mainstreamregler.

     

    Ikke meget væsen af sig

    Potts gør ellers ikke meget væsen af sig, men hen ad vejen skal det vise sig at give pote, da han melder sig til første udgave af realityshowet "Britain's Got Talent". Vejen dertil er dog bumpet. Kærligheden gør knuder, og det samme gør stemmen, da selveste Luciano Pavarotti sidder klar for at høre smørstemmen.

     

    Smurt i olie...

    "One Chance" er fra første scene smurt ind i babyolie, at det næsten er til at smutte klichéerne gennem fingrene. Alt uden undtagelse falder helt uden overraskelse, og skuespillet følger trop med dådyrøjne og let til jævn kunstig mimik.

     

    Ukritiske klip

    Der klippes ukritisk både 6, 12 og 18 måneder frem i tid, når det lige findes belejligt, mens de verdenskendte operaarier af blandt andre Giacomo Puccini binder slibrighederne endnu mere "henrivende" sammen. Cirka 20 minutter af den samlede handling er fyldstof med helt uinteressante biroller, herunder Potts' alkoholiserede "ven"/kollega, der agerer fatalt umorsom pauseklovn. I sandhed en feelgood-film beregnet til masserne.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024