Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)

    Et ondsindet spøgelse vækkes til live og søger nådesløs hævn gennem en nulevende gymnasiepige.


    HÆVNEN FRA FORTIDEN

    Sammenhængende film:

    Prom Night (1980)

    Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)

     

    Grænsesøgende direkte-til-video-teenagegys, der blev produceret helt uden sammenhæng med eller inspiration fra "Prom Night" fra 1980, men som blev lanceret som en efterfølger i sidste øjeblik.

     

    Brændt levende for 30 år siden

    I 2'eren får vi historien om det godt og grundigt mavesure og hævntørstige spøgelse Mary Lou Maloney. Hun blev i 1957 brændt levende på dansegulvet, men nu – 30 år efter – lukkes hun ved et tilfælde ud af sin æske og får afløb for sine frustrationer ved at tage bolig i gymnasiepigen Vicki Carpenter.

     

    Utvetydig gennemslagskraft

    Stakkels Vicki skal nu grueligt meget igennem, og hendes "nye jeg" giver hende samtidig en helt utvetydig gennemslagskraft, så hun bl.a. kan sætte sin tilknappet overreligiøst ukærlige mor på plads! Ikke alt er negativt ved at agere krop for en ond ånd.

     

    Outreret skingerhed

    "Hello Mary Lou: Prom Night II" har sine bedste passager i de første tre kvarters tid, mens der endnu ikke sovses ekstremiteter ud over det hele. Men det bliver der i dén grad ændret på, og filmen slutter decideret ynkeligt med outreret skingerhed på alle kedler.

     

    En vis pondus

    Michael Ironside bidrager som filmens eneste mere kendte ansigt med en vis pondus i rollen som Vickis far og rektor Bill Nordham. Wendy Lyon lykkes i glimt i formidlingen af den besatte teenager. Hun underkastes i øvrigt en lang række grænseoverskridende handlinger, bl.a. en del nøgenhed.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1987, Canada, Gyser, Thriller, Teenagere, 97 min.

    Dansk titel: Hello Mary Lou: Prom Night II
    Instr: Bruce Pittman Prod: Peter R. Simpson Manus: Ron Oliver Foto: John Herzog Klip: Nick Rotundo Mus: Paul Zaza