Society (1989)

    En teenager opdager, at hans familie vist ikke er helt, hvad den udgiver sig for, og det kan godt blive rigtig farligt.


    SKINGER SKÆVHED

    The Dentist (1996)-instruktør Brian Yuzna, der også bl.a. producerede Stuart Gordons Re-Animator (1985), har alle dage haft kreativiteten skruet godt på, men instruktørdebuten "Society" er alligevel for skinger i sin gyserkomiske skævhed til helt at komme ud over rampen.

     

    En ubehagelig mistanke

    En teenagedreng fatter mistanke til, at hans forældre og søster er helt galt afmarcheret. De opfører sig mærkeligt, og han er bange for dem. Noget, som lægen tilskriver det glade vanvid... hvis ikke han da også er medlem af den grusomme orgiekult, der efterhånden begynder at udfolde sig.

     

    Proppet til bristepunktet

    Proppet til bristepunktet med "fikse ideer" i både lyd og billede bliver mødet med "Society" ret hurtigt lidt af en kvæler. Det er både et genre- og stemningskonglomerat, som glider af på de mange "musikvideo-intense" sitrende ind- og udviklinger, og som kun yderst sjældent vækker egentlig interesse.

     

    Savner den nødvendige saft

    Skuespillet er virkelig uden bid og indlevelse i det obskure – ind imellem decideret ubehjælpsomt. Og scenografien savner den nødvendige saft i formidlingen af det fantastiske uforklarlige, som vores stakkels hovedperson forsøger at navigere i.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1989, USA, Gyser, Drama, Mystik, Biler på film, Teenagere, 99 min.

    Dansk titel: Society
    Instr: Brian Yuzna Prod: Keith Walley Manus: Zeph E. Daniel, Rick Fry Foto: Rick Fichter Klip: Peter Teschner Mus: Phil Davies, Mark Ryder
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation