Triple Cross (1966)

    En dømt bankrøver får en opblomstring som snedig triple-agent for både tyskerne og briterne under 2. verdenskrig.


    "BOND" I KRIG

    Terence Young havde allerede søsat tre af de første fire James Bond-film, da han i 1966 kastede sig over denne særdeles Bond-lignende krigsfilm: "Triple Cross" har Bond-potentialet Christopher Plummer i hovedrollen som specialagent-bankrøveren Eddie Chapman med hang til delikate damer.

     

    Har regnet den ud...

    2. verdenskrig bliver redningen for Chapman. Han har nemlig regnet den ud, så han både kan slippe ud af fængslet og samtidig få succes som agent – på både britisk og tysk side! En ekstra gevinst er, at damerne er villige, når Chapman åbner skjorten og blotter sin dørmåtte.

     

    Charmerende krigsaction

    Først og fremmest er "Triple Cross" egentlig bare vellykket charmerende krigsaction i overvejende regulære locations, der gør krigstiden og den medfølgende stemning troværdig. Og i en bemærkelsesværdig behageligt nedtonet musikledsagelse.

     

    Langt mellem de originale indfald

    Når dét så er sagt, er der absolut langt mellem de vidtrækkende originale indfald. Snarere er højglansdramaet både teflonbelagt og i længden også unødvendigt gentagende. Meget af dette opvejes dog af pænt, veloplagt skuespil og en serie elegant serverede krigsactionscener. Den lange åbningssekvens udgør i sig selv en rigtig gedigen fængsels-genrefilm.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024