Cherry Falls (1999)

    En seriemorder er løs i det lille samfund Cherry Falls. Ofrene er alle jomfruer, og det sætter tvang-gang i underlivene.


    PAS PÅ, LILLE JOMFRU!

    Australske Geoffrey Wright – det er ham med den rå Russell Crowe-nynazist-krimi Romper Stomper (1992) – drejede her sin eneste amerikansk producerede film i form at teenagegyseren "Cherry Falls".

     

    Nødt til at lade sig bedække...

    Men fordi handlingen kredser om henrivende gymnasiejomfruer (og en enkelt bøsse), der, for at undgå at blive slagtet af en tematisk velovervejet seriemorder, er nødt til at blive bedækket (af velvillige jævnaldrende fyre), var censuren hård ved filmen i hjemlandet, og den kom aldrig i biografen.

     

    Jomfru i vildrede

    Brittany Murphy er Jody, en af de jomfruer (hun ligger stadig i ske med sin store elefantbamse i soveværelset hjemme hos sin fraskilte sherif-daddy), der er i målgruppen for den mystisk gestapojakkeklædte og outreret pandelanghårede seriemorder(ske). Spørgsmålet er, om Jody kan nå en tur på skibsbriksen med en af ungtyrene, før kniven møder hendes strube?

     

    Skriger til himlen, men...

    Helt ærligt er der rigtig meget ved "Cherry Falls", der åbenlyst skriger til himlen af idioti, ynkelighed og overfortælling (inkl. periodisk helt hysterisk underlægningsmusik.) Men det gør egentlig ikke meget i den teknisk og fortællemæssigt basalt velsmurte genrefilm, der leverer underholdningen gennem netop overdrivelser og dumhed.

     

    Med ind i gyset

    Budgettet var højt, og hermed blev rollelisten også pænt besat af navne hævet over middel, men det er først og fremmest i Anthony B. Richmonds (Don't Look Now (1973), Candyman (1992)) ambitiøse og stilsikre fotografering, af filmen trækker tilskueren med ind i gyset.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024