Kill Buljo: The Movie (2007)

    En norsk udkantstosse beslutter sig for at hævne sig som eneste overlevende efter en massakre.


    NÅDESLØST POLITISK UKORREKT

    Før dobbeltdækker-zombiekomedierne Død snø 1+2 spillefilmsdebuterede Tommy Wirkola hér med denne nådesløst og befriende politisk ukorrekte actionfarce.

     

    Uden sammenligning i øvrigt...

    "Kill Buljo: The Movie" er selvsagt på mange måder en parodisk "mandeudgave" af Quentin Tarantinos kvindelige hævnerfilm Kill Bill (2003-04), men alligevel på ingen måder sammenlignelig med dette eller noget andet forlæg.

     

    Maksimal hævn

    Efter med hiv og sving at have overlevet en skydemassakre på et udkantsnorsk drikkested beslutter den nyvågne (efter koma) Jompa sig for at udøve maksimal hævn (han starter med at trække 3-4 godt brugte komdomer ud af munden). Det kræver dog i første omgang, at han stopper med at drikke og lærer et par tricks udi selvforsvar.

     

    Ikke meget bevendt

    Samtidig følger vi det lokale politikorps, der, under ledelse af Wirkolas egen "sherif" Sid, ikke er meget bevendt... andet end når det kommer til udgydelse af sexisme, racisme og alt muligt andet med isme, bare det har negativt fortegn.

     

    Et barn af sin tid

    Komedien her er virkelig et barn af sin tid, før #MeToo og krænkelsesparatheden for alvor tog over og satte dagsorden og grænser. Og det er bare ind imellem befriende at lade sig (for)føre ind i en verden fuld af komisk funderet hade- og fordomsfuldhed.

     

    Ekstrem-krænkende

    Langt fra alt lykkes. Hertil er Wirkolas iscenesættelse trods alt ind imellem for drengerøvskæk uden skelen til besøgelsestid, men i de hektisk fortalte og stilitisk primitive halvanden time er der sammenlagt en god håndfuld ekstrem-krænkende scener, du sent vil glemme...



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, Norge, Komedie, Farce, Action, Bjerge på film, 93 min.

    Dansk titel: Kill Buljo: The Movie
    Instr: Tommy Wirkola Prod: Terje Strømstad Manus: Stig Frode Henriksen, Tommy Wirkola Foto: Odd Helge Haugsnes, Matthew Weston Klip: Tommy Wirkola Mus: Petter Carlsen, Kjell Rune Myrland
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation