The Last Horror Movie (2003)

    En bryllupsfotograf med en vanvittig fritidsinteresse får en assistent til at videofilme ugerninger på stribe.


    PSYKOPAT PÅ FRI FOD

    Der er grynede hårrejs nok til at overskrive det umiddelbart primitive ved dette britiske hjemmevideogys: "The Last Horror Movie" er simpel, men virkningsfuld found footage, der bl.a. vinder på en vild, lynende og kompromisløs hovedrollepræstation af Kevin Howarth.

     

    Ambitiøst fritidsprojekt

    Han spiller Max, en bryllups-videofotograf, der i sin fritid har gang i et ambitiøst filmprojekt. Det er det, han kalder "The Last Horror Movie", og det består af en lang række videofilmede mord, som han selv har begået – filmet af en sagesløs assistent, der ikke kan sige fra.

     

    Skingrende vanvid

    Max emmer af skingrende vanvid og går ikke af vejen for nogen form for mordmetode. Og hvis det lykkes ham at gennemføre sit syge videoprojekt, kan tilfældige briter meget vel snart "nyde" hans værk på leje-VHS...

     

    Frie rammer

    Hjemmevideogyset trives i de frie rammer, hvor kameraføringen – helt legalt som en del af handlingen – springer tilfældigt rundt, og hvor lydbilledet er ufokuseret, primitivt og helt fritaget for underlægningsmusik.

     

    Bestialsk uhyggelige optrin

    Det former en filmoplevelse, der kan tillade sig en hel del uden at miste "formen", og her er faktisk flere bestialsk uhyggelige optrin, selvom de deciderede gys ikke udgør filmens primære fremdrift.

     

    Stjernepræstation

    Dét er allermest Howarths stjernepræstation, flot suppleret af Mark Stevenson som assistenten, vi af gode grunde ikke ser ret meget, idet han filmer ugerningerne.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2003, Storbritannien, Gyser, Thriller, Seriemordere, Børn på film, 75 min.

    Dansk titel: The Last Horror Movie
    Instr: Julian Richards Prod: Zorana Piggott, Julian Richards Manus: James Handel Foto: Chris St. John Smith Klip: Claus Wehlisch Mus: Simon Lambros