Verdensvevde kropper (2015)

    12-årige Mads oplever et sammenfald mellem sin egen spirende seksualitet og internettets folkelige gennembrud i 1990'erne.


    90'ER-BLUES

    Idéen er fin: At lade 12-årige Mads' spirende seksualitet falde sammen med internettets komme i midten af 1990'erne - oven i købet i en bjergtagende setting på nordnorske Lofoten. Her bliver Mads' møder med pornografi gjort til skam og skyld, da det opdages af hans mor. Men er det reelt set Mads, hun har taget med fingrene i (kage)dåsen?

     

    Præstation på tid

    Kortfilmen er med sine knap 16 minutter pinedød nødt til at præstere på tid. Og det er meget at forlange af en lidt vanskelig drama-komisk historie, der gerne har et ben i begge lejre. Resultatet er, at vi ikke helt når i dybden med filmens egentlige forhavende: At portrættere Mads' nysgerrighed, sanselighed og lyst.

     

    Kontrastmættede perspektiver

    Benjamin Loeb yder kortfilmen en meget flot fotografering, hvis kontrastmættede perspektiver fra Lofotens sneklædte vildskab til nærbilleder af Mads' ansigt-in-the-making sætter en høj standard rent visuelt. Og på lydsiden glæder man sig over den ret diminutive anvendelse af underlægningsmusik.

     

    Meget pinlighed for en 12-årig

    Heine Dybvik præsterer rigtig pænt som Mads, der må så gruelig meget pinlighed - og siden også uretfærdighed - igennem, blot fordi internettet har åbnet en kattelem på klem til en verden, han hidtil har måttet bruge den blotte fantasi til at billedliggøre.



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, Norge, Drama, Coming of Age, Børn på film, 16 min.

    Dansk titel: Verdensvevde kropper
    Instr: Truls Krane Meby Prod: Jannik Dam Kehlet Manus: Truls Krane Meby Foto: Benjamin Loeb Klip: Thomas Waitz Knutsen; Truls Krane Meby
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation