Beira-mar (2015)

    To teenagedrenge tager i sommerhus sammen ved kysten og kommer tættere på hinanden og deres seksualitet.


    LYNENDE ØJNE

    Vidunderligt rolig kærlighedshistorie, der tager sig kærligt af en brasiliansk forelskelse mellem to teenagedrenge.


    Lynende øjne
    "Beira-mar" er en ærlig film, der ikke har nogen planer om at smøre tykt på eller overfortælle. Det store drama opstår i de små detaljer. Øjne der lyner, blikke der slås ned.

    Detaljen som omdrejningspunkt
    Detaljerne er filmens omdrejningspunkt: Kameraet kæler for dem, detaljerne, og for sine to smukke unge hovedrolleindehavere. Drengene bliver stofliggjort gennem linsen, der kan kredse om ansigtets detaljer i lange indstillinger.

    Elektricitet og intensitet
    Det er måden at opbygge både intensitet og elektricitet på - ikke mindst den seksuelle, den godt skjulte, men alligevel tilstedeværende tiltrækningskraft mellem vennerne.

    Fortiet lyst
    Da der endelig bliver sat ord på den fortiede gensidige lyst, kan øjenkontakterne mødes i også filmisk virkningsfulde berøringer. Drengene har kendt hinanden længe og har bygget mange lag på begæret. Men det er kun en lille del af filmen, der kredser om forløsningen. Det meste af historien er en begavet rejse rundt i følelsesmæssig frustration.

    Smuk helhed
    Langt det meste af filmen er helt fritaget for underlægningsmusik. De første tyve minutter er magiske, herefter opstår der en noget mudret sidehistorie, der ikke rigtig passer ind i den ellers meget smukke helhed.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, Brasilien, Homoseksuelt tema, Teenagere, Romantik, Drama, 83 min.

    Dansk titel: Seashore
    Instr: Filipe Matzembacher Prod: Marcio Reolon Manus: Filipe Matzembacher, Marcio Reolon Foto: João Gabriel de Queiroz Klip: Bruno Carboni, Germano de Oliveira Mus: Mateus Almada, Felipe Puperi
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BERLIN-N - Best First Feature Award-nominering