Drag Me to Hell (2009)

    En bankdame rammes af en altødelæggende forbandelse, som end ikke en clairvoyant kan få skovlen under.


    HEKSEHYSTERI

    Det begynder ellers lovende. Sam Raimis take på gysergenren er i de første tre kvarters tid både medrivende og simple i deres opbygning.

     

    En bankkvinde med braste drømme

    Her møder vi Alison Lohmanns bankdame Christine, der stræber efter at blive souschef i afdelingen. Men de drømme forpurres, da hun afviser en mystisk gammel kvinde: Den slibrigt gebis- og glasøjebelemrede gammelmor får ikke endnu en udsættelse på sit lån, og må nu forlade sit hus.

     

    Gusten kvindeforbandelse

    Snart erfarer Christine, at den gustne kvinde må have kastet en forbandelse over hende. I hvert fald bliver Christines liv i tiltagende grad en heksekedel, hvor det slet ikke er muligt at finde ro... og måske er det netop en heks, hun skal til at bide skeer med!

     

    Mister sit vejgreb

    Fra dét øjeblik, hvor forbandelses-hysteriet bliver "alvor", mister filmen sit vejgreb – og tilskueren sin interesse. Hysteriet kender reelt ingen grænser i hverken lyd eller billede, og således er der kun skuldertræk til overs for de ellers habile visuelle effekter, der bl.a. hvirvler vores uheldige bankdame rundt i flere tyfonlignende dagligstueopgør med usynlige onde kræfter.

     

    Heksehysteri

    Det er muligvis juicy for inkarnerede fans af det overnaturlige gys, men for alle, der hellere vil have krybende uhygge frem for heksehysteri, bliver "Drag Me to Hell" hurtigt alt for meget.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2009, USA, Gyser, Drama, Mystik, Fantasi, Biler på film, 99 min.

    Dansk titel: Drag Me to Hell
    Instr: Sam Raimi Prod: Grant Curtis, Rob Tapert Manus: Sam Raimi, Ivan Raimi Foto: Peter Deming Klip: Bob Murawski Mus: Christopher Young