4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Volcano
Midt i storbyens trummerum bryder en vulkan pludselig ud og skaber arbejde og panik.
TÅBELIG HISTORIE
På stort set samme tidspunkt fik Daylight (1996), Dante's Peak (1997) og "Volcano" biografpremiere - tre katastrofefilm af den gode gammeldags Hollywood-skuffe.

Men "Volcano" er trods alle ligheder med især "Dante's Peak" den dårligste af de tre film, bl.a. fordi den er så djævelsk usandsynlig og samtidig har en næsten fuldkommen latterlig historie som ramme.

Hektisk overarbejde
Mike Roark kommer en dag på hektisk overarbejde, da et par tilsyneladende ufarlige jordskælv rammer Los Angeles og omegn. Mike arbejder som beredskabschef og får travlt med at forberede området på nye jordskælv.

Men en dag ankommer jorskælvseksperten Amy Barnes og fortæller Mike, at rystelserne muligvis kan skyldes en vulkan. En vulkan i Los Angeles? Den må hun sgu længere ud på landet med! Men nej: Det er ganske rigtigt en vulkan, der inden længe bryder rigtig ud og dækker Los Angeles i et hav af lava, aske og naturligvis flammer.

Det er nu op til Mike og hans beredskab at redde så mange mennesker som muligt, og det sker bl.a. ved at lave barrikader og lægge en firs meter høj skyskraber ned for at få lavaen til at ændre retning og flyde ud i Stillehavet i stedet for at bryde ud midt i sygehuset, hvor Mikes datter meget ubelejlight opholder sig.

Små mennesker - store helte
Frustrerende få spændende scener overdøves i "Volcano" af en tåbelig "Rescue 911"-stil, hvor de små mennesker bliver store helte med glorier. Men det allerstørste problem med filmen er ganske enkelt, at historien er så langt ude, at man aldrig kan abstrahere fra det.

Tommy Lee Jones er alene om at gå nogenlunde helskindet gennem ild og vand, de andre skuespillere blegner fuldstændig i lyset fra de ellers så orangegyldne flammer.

Usandsynligheder!
Hvordan kan det være, at vor helt ikke brænder op, når han springer rundt én centimeter fra lavaen, og hvordan kan han undgå at have sved på panden - den er jo næsten helt tør..

Når de store brøl kommer, og lavaen for en stund begraver klichéerne, stritter gåsehuden frem alle vegne - "Volcano" indtjener hér sin ene stjerne.

Den erfarne film-musik-lytter vil kunne høre, at Alan Silvestris musik er genbrug fra flere af hans egne tidligere scores, bl.a. den til actionfilmen, Eraser (1996).
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Volcano

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Volcano
Instr: Mick Jackson Prod: Neal H. Moritz, Andrew Z. Davis  Manus: Jerome Armstrong, Billy Rae  Foto: Theo van de Sande  Klip: Michael Tronick, Don Brochu  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Tommy Lee Jones (Mike Roark)
Anne Heche (Dr. Amy Barnes)
Gaby Hoffman (Kelly Roark)
Don Cheadle (Emmit Reese)
Jacqueline Kim (Dr. Jaye Calder)
Keith David (Police Lt. Ed Fox)
John Carroll Lynch (Stan Olber)
Valente Rodriguez (Train Driver)
Richard Schiff (Haskins)
Michael Rispoli (Gator Harris)
Michael McGrady (Policeman)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.