4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Eu não quero voltar sozinho
En 15-årig blind teenagedreng bliver hver dag ført hjem af sin bedste veninde, men opdager snart, at han er forelsket i klassens nye dreng.
FØRT & FORFØRT
Fremragende, betagende og hjertelig brasiliansk kortfilm, der formidler en livsglæde, ægthed og skøn forelskelse i en helt igennem elskelig form.

Den 15-årige blinde Leonardo er livsglad og elsket af sine klassekammerater. Hver dag føres han til sin dør af sin tætte veninde.

Stærk tiltrækning
Da klassens nye dreng, Gabriel træder ind, begynder der at komme nye vibrationer i Leonardos liv; han mærker en stærk tiltrækning og erfarer, at han nok er homoseksuel.

Ført og forført
Næsten fuldstændig musikløst fører og forfører filmen sit publikum ind i et komprimeret univers, hvor fortællingen vil formidle glæden og udfordringen ved at være til uden kunstigt omsvøb.

Med sanserne skærpet og koncentreret fokus på detaljerne forbliver denne helt igennem skønne kortfilm en oplevelse, man sent vil glemme.

Det er antydningen kunst - og så mange gange forstærket af det sanselige tema, hvor den blinde teenager mærker sig frem til en forelskelse.
Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Eu não quero voltar sozinho

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: I don’t want to go back alone
Instr: Daniel Ribeiro Prod: Diana Almeida, Daniel Ribeiro  Manus: Daniel Ribeiro  Foto: Pierre de Kerchove  Klip: Christian Chinen  Mus: Juliano Polimeno, Tatá Aeroplano  
Medvirkende:
Tess Amorim (Giovana)
Fabio Audi (Gabriel)
Guilherme Lobo (Leonardo)
Júlio Machado (Professor)
Nora Toledo (Professora)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.