Eu não quero voltar sozinho (2010)

    En 15-årig, blind teenagedreng bliver hver dag ført hjem af sin bedste veninde, men opdager snart, at han er forelsket i klassens nye dreng.


    FØRT OG FORFØRT

    Betagende og hjertelig brasiliansk kortfilm, der formidler en livsglæde, ægthed og skøn forelskelse i en helt igennem elskelig form. Den 15-årige, blinde Leonardo er livsglad og elsket af sine klassekammerater. Hver dag føres han til sin dør af sin tætte veninde.


    Stærk tiltrækning
    Da klassens nye dreng, Gabriel, træder ind, begynder der at komme nye vibrationer i Leonardos liv: Han mærker en stærk tiltrækning, og erfarer, at han nok er homoseksuel.

    Ført og forført
    Næsten fuldstændig musikløst fører og forfører filmen sit publikum ind i et komprimeret univers, hvor fortællingen vil formidle glæden og udfordringen ved at være til uden kunstigt omsvøb.

     

    Antydningens kunst
    Med sanserne skærpet og et koncentreret fokus på detaljerne forbliver denne helt igennem skønne kortfilm en oplevelse, man sent vil glemme. Det er antydningen kunst – og så mange gange forstærket af det sanselige tema, hvor den blinde teenager mærker sig frem til en forelskelse.



    Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, Brasilien, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Teenagere, 17 min.

    Dansk titel: I Don’t Want to Go Back Alone
    Instr: Daniel Ribeiro Prod: Diana Almeida, Daniel Ribeiro Manus: Daniel Ribeiro Foto: Pierre de Kerchove Klip: Christian Chinen Mus: Juliano Polimeno, Tatá Aeroplano
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation