4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Stadt Land Fluss
To unge landmandsstuderende erfarer, at de er tiltrukket af hinanden, men den ene har svært ved at vise følelser.
ET SUG I MAVEN
Her er, populært sagt, det uimodståelige og mesterlige alternativ til tåreperseren Brokeback Mountain (2005).

Stærkt raffineret
Langt fra landmandslir med fuldt strygeorkester - "Stadt Land Fluss" er en jordnær og stærkt raffineret skildring af homoseksuel tiltrækning og kærlighed.

Den unge Marco er godt i gang med landmandsuddannelsen et sted lidt uden for Berlin, da den smukke Jacob pludselig dukker op som ny studerende.

De har begge et godt øje til hinanden, og der bliver sendt usikkert tændte blikke mellem landbrugsmaskinerne, men ingen af dem er umiddelbart klar til at gøre de tiltrængte tilnærmelser.

Sart & følt
Filmens inddragelse af landmandslivet fungerer fænomenalt. I en sart og følt visuel stil bliver skyer, marker, jord og vand til en taktil del af filmoplevelsen: du har selv jord mellem dine hænder, du dufter selv kornet.

Gennemarbejdet ægte
Samtidig forbliver filmen en gennemarbejdet ægte formidling af hverdagens små op- og nedture. Den tør skildre kedsomhed, tvivl, begær og frustration uden brug af musik. Den tør tegne omridsene af de to unge mænds søgen efter omfavnelsen og accepten af sig selv uden svulstig kameraføring.

Hudløst ærligt
Og manden bag disse elegante og begavede dispositioner er spillefilmsdebuterende Benjamin Cantu. Det er en film med et hudløst ærligt udtryk og et fantastisk dybt indblik i begærets og usikkerhedens kobling.

Ufiltreret formidling
Der er et livgivende og nødvendigt lynende glimt i øjet hos de to unge forelskede, så det befriende og smukke sug i maven kan indfinde sig og formidles ufiltreret til tilskueren; igen - som i hele film (på nær 1 minut sammenlagt) - fuldstændig uden underlægningsmusik.
Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Stadt Land Fluss

Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7Karakter: 7 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Harvest
Instr: Benjamin Cantu Prod: Björn Koll  Manus: Benjamin Cantu  Foto: Alexander Gheorghiu  Klip: Szilvia Ruszev  Mus: Keith Kenniff  
Medvirkende:
Lukas Steltner (Marko)
Kai-Michael Müller (Jacob)
Steven Baade (Auszubiledener)
Florian Born (Auszubiledener)
Eric Fechner (Auszubiledener)
Priser:
BERLIN, Reader Jury of the "Siegessäule"
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.