The Crossing Guard (1995)

    En smykkehandler med en blakket fortid har én mission: At dræbe den berusede mand, der slog hans datter ihjel i en bilulykke.


    PINLIGT RINGE

    I sin tidlige instruktørkarriere præsterede Sean Penn dette aparte krimidrama, der bedst kan beskrives som grimt.

    Ingen sammenhængskraft
    Det er en film helt uden sammenhængskraft. Sean Penn har selv forfattet historien om smykkehandleren Freddy Gale, der bruger det meste af sin tid på at være bitter over sin datters død.

    Indædt mission
    Da den mand, der slog datteren ihjel som beruset chauffør, kommer ud af fængslet, bliver det Freddys indædte mission at slå ham ihjel, men han mangler den nødvendige rygrad.

    Springende stil
    Fortællestilen er springende, umotiveret og mærkeligt flad. Og teknisk er ”The Crossing Guard” er mysterium: Mest at alt tager filmen sig ud som en særdeles billig 80’er-tv-film.

    Udtalt brug af slow motion
    En udtalt brug af slow motion kombineret med kitschet filmmusik af Jack Nitzsche er helt absurde billiggørelser, som det er meget svært at se som seriøse virkemidler.

    Pinligt ringe
    Jack Nicholson er selvfølgelig altid et stærkt kort, men det er umuligt at tilføre rollen andet end små glimt af god energi – filmen er og bliver pinligt ringe.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Drama, Thriller, 111 min.

    Dansk titel: Crossing Guard
    Instr: Sean Penn Prod: David Hamburger, Sean Penn Manus: Sean Penn Foto: Vilmos Zsigmond Klip: Jay Cassidy Mus: Jack Nitzsche
    Priser
    • GG-N - Bedste birolleskuespillerinde (Huston)