Mamma Gógó (2010)

  En filminstruktør med rod i økonomien oplever på nærmeste hold, hvordan hans mor glider fra ham og ind i Alzheimers.


  MØRKE MED HUMOR

  Islandsk socialrealisme med dystre udsigter: "Mamma Gógó" sætter forholdet mellem mor og søn på spidsen i skyggen af Alzheimers sygdom.

  Islandsk vildskab
  Den islandske vildskab er dog samtidig filmens stærkeste spiller: sygdoms- og familietemaet viser aldrig rigtig tænder og forsvinder i stedet i en ubalanceret komedie/humor-indpakning.

  Udsigtsløst
  Samtidig efterlyser man troværdighed i det udsigtsløse hovedtema, men her lever spillet desværre ikke op til den dramatiske nerve i historien.

  Hårdt prøvet søn
  Bedst er Hilmir Snær Guðnason som den hårdt prøvede søn, der samtidig med moderens sygdom også har røven økonomisk i vandskorpen.

  Tågede minder
  Forsøgene på at vække moderens tågede minder til live fungerer dårligt i de eventyrlige flash backs, komplet med førerløs 60’erbil mod islandsk baggrund.

  Uforløst
  For den der har let til kluklatter serveres oplæg hertil i rigelige mængder. Problemet er bare, at meget af ærligheden og troværdigheden forsvinder op i tågerne og efterlader tilskueren uforløst.



  Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2010, Island, Storbritannien, Norge, Tyskland, Sverige, Psykologisk drama, 90 min.

  Dansk titel: Mamma Gógó
  Instr: Friðrik Þór Friðriksson Prod: Friðrik Þór Friðriksson, Gudrun Edda Thorhanesdottir Manus: Friðrik Þór Friðriksson Foto: Ari Kristinsson Klip: Sigvaldi J. Kárason, Tomas Potocny, Anders Refn Mus: Hilmnar Örn Hilmarsson