Catlow (1971)

    Sheriffen Cowan forsøger at arrestere banditten Catlow. Men det er slet ikke let, for Catlow har et hav af hjælpere.


    SÆRT SAMMENSAT

    Sært sammensat og ikke videre ophidsende western: "Catlow" giver sig ud for at være komisk, men er det ikke. Til gengæld er den fjoget og i helheden ikke noget at skrive hjem om.

    Klassisk westernberetning
    I den klassiske westernberetning skal sheriffen Cowan forsøge at arrestere banditten Catlow. Men det er slet ikke let, for Catlow har et hav af hjælpere, der hele tiden kommer ham til undsætning.

    Smiler hele tiden
    Samtidig viser det sig, at sheriffen dybest set ikke er meget for at arrestere Catlow. Det har noget at gøre med, at Catlow vist nok er "god nok på bunden." Når alt kommer til alt, så smiler manden jo hele tiden - og ser således ganske tilforladelig ud.

    Ingen originalitet
    Skuespillet er pænt, særligt Yul Brynner, og scenografien er filmens stærkeste side med fine indfangelser af det støvede Vilde Vesten. Generelt fremstår "Catlow" dog som en skabelonfilm med alt for meget fyldstof og uden de store originale armbevægelser.



    Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1971, Storbritannien, Western, Komedie, 97 min.

    Dansk titel: Catlow - Den smilende bandit
    Instr: Sam Wanamaker Prod: Euan Lloyd Manus: Scott Finch, J.J. Griffith Baseret på: roman af Louis L'Amour Foto: Edward Scaife Klip: Alan Killick Mus: Roy Budd