Stormy Monday (1988)

  En forelskelse får svære betingelser på en stormomsust bar i England.


  RODET OG HALVHJERTET

  Man har svært ved at forelske sig stormfuldt i Mike Figgis' "Stormy Monday", en rodet romantisk kriminalfilm, der udvikler sig lidt som vinden blæser.

  Den polsk-norsk-amerikanske bartenderpige, Kate, forelsker sig i den flotte britiske fyr, Brendan, der gør rent hos den succesfulde klubejer, Finney.

  Heldigvis er forelskelsen gensidig: En romance er under optakt. Men der er problemer i kølvandet: Nogle grumme bagmænd fra USA benytter en stort anlagt "amerikansk uge" til at gøre et hæsblæsende forsøg på at erobre Finneys bar - med vold og magt.

  Et voldeligt spil
  Hvad det så end skal gøre godt for? Brendan og Kate bliver ufrivilligt involveret i det voldelige spil.

  Formildende omstændigheder
  Hvad laver sangeren Sting som skuespiller? Og hvad vil denne film egentlig frem til? Ganske vist har den sine øjeblikke: Et polsk freestyle-jazzband udgør den humoristiske del, et par rimelige skuespillerpræstationer fra både Griffith og Bean udgør en anden formildende omstændighed.

  Tommy Lee Jones har en overfladisk og uinteressant rolle som en slags gangster på afveje.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1988, Storbritannien, USA, Krimi, Drama, Musik, 93 min.

  Dansk titel: Stormfuld mandag
  Instr: Mike Figgis Prod: Nigel Stafford-Clark Manus: Mike Figgis Foto: Roger Deakins Klip: David Martin Mus: Mike Figgis
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation