De største helte (1997)

  En mand flygter fra en fangetransport og tager sin nyfundne datter og en mærkelig ven med sig til det nordlige Sverige.


  LYKKE PÅ LÅNT TID

  Thomas Vinterbergs spillefilmsdebut er overbevisende håndværk med en virkelig god historie og forbilledligt skuespil. Der er spænding og fremdrift i historien fra begyndelse til slutning - man keder sig ikke i selskab med de største helte.

  En uventet nyhed
  Karsten er på en lille orlov fra fængslet, men får svært ved at vende tilbage til tiden, da en tidligere kæreste pludselig dukker op og fortæller ham, at han har en 12-årig datter, Louise.

  Sammen med den ubestemmelige kammerat, Peter, tager Karsten af sted for at møde Louise. Inden længe opstår der store problemer: Karsten og Peter opdager, at Louises stedfar mishandler hende, så Karsten stikker af fra fangetransporten for at hjælpe datteren.

  På flugt gennem Sverige
  Snart kører trekløveret af sted op gennem Sverige - på vej mod Peters og Karstens gamle veninder. Men turen bliver en lang flugt fra politiet - og Louises stedfar.

  Storartet humor
  Der er storartet humor i historien, fremragende formidlet af den brogede skare af skuespillere. Thomas Bo Larsen er helt vidunderlig som den uheldige forbryder med det gode hjerte, Ulrich Thomsens portræt af den svingende Peter er i en klasse for sig, ligesom den unge Mia Maria Back gør en overbevisende figur som datteren Louise.

  I en sadistisk birolle brillerer Bjarne Henriksen i sin hidtil flotteste præstation.

  Lækker og indbydende i sin fotografering og klippeteknik og med smuk musik af Nikolaj Egelund.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018