Surviving Picasso (1996)

  Kvindebedåreren Pablo Picasso har ingen problemer med selvtilliden. Men behandler han sine kvinder ordentligt?


  NY GLANSROLLE

  Omhyggelig karakteristik af den spanske maler Pablo Picasso, der, som vi vil erfare, var en værre selvoptaget don juan.

  Upoleret biografi
  Instruktøren James Ivory har bevæget sig en smule ud over sin vanlige filmtype med denne upolerede biografi.

  En uovervindelig skuespiller
  Der står Anthony Hopkins på snart sagt alle scener i filmen: Hopkins er og bliver en uovervindelig skuespiller. Ligegyldig hvad han bliver sat til at spille, så kommer der noget godt ud af det. Hans karakterstik af Picasso er både troværdig og medrivende.

  Med baggrundsviden
  Man forstår, at filmen må have indhentet baggrundsviden i Arianna Stassinopoulos bog om Picasso, for ellers ville en frit opdigtet karakterstik som denne af en virkelig persons gøren og laden være for ondsindet og ufin.

  Afskyeligt selvoptaget
  Picasso var en afskyeligt selvoptaget og kvindefikseret kunstner, der satte sig selv og sine mange penge højere end alt andet.

  Hopkins får strålende modspil af Natascha McElhone, der virkelig imponerer i rollen som elskerinden, Francoise Gilot, der som den eneste af Picassos kvinder tør sige maleren imod.

  Filmen er noget for lang men føles aldrig decideret kedsommelig. Dertil er skuespillet for godt.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1996, USA, Biografi, Drama, Romantik, 120 min.

  Dansk titel: At overleve Picasso
  Instr: James Ivory Prod: Ismail Merchant, David L. Wolper Manus: Ruth Prawer Jhabvala Baseret på: bog af Arianna Stassinopoulos Huffington Foto: Tony Pierce-Roberts Klip: Andrew Marcus Mus: Richrad Robbins