Tillsammans (2000)

    En flok entusiaster lever og ånder for livet i kollektivet, hvor fri sex og åbne sjæle giver glade 70'er-miner.


    MORSOM 70'ER-KOMEDIE

    Den svenske instruktør og manusforfatter Lukas Moodysson kan bare det dér med at skildre skæve eksistenser: Denne gang fører han os tilbage til 1970'erne, hvor kollektivisterne rigtig hyggede sig i spraglede velourtrøjer og bukser med meget brede ben. Alle detaljerne er med, "Tillsammans" er et forbilledligt scenografisk og kostumemæssigt svendestykke.

    Kollektive muligheder
    En gruppe entusiaster i kollektivet "Tillsammans" må rykke endnu tættere sammen, da en skuffet kvinde og hendes to børn flytter ind. Det åbner muligheder for gruppens lesbiske islæt. Samtidig forsøger husets langhårede bøsse at komme ind under dynen hos en medkollektivist.

    En at snakke med
    En alkoholisk far må hælde de dyre dråber i afløbet, hvis han skal gøre sig håb om at få sin kone og to børn tilbage igen, og han finder hjælp og støtte i en noget ældre single, der meget gerne vil have en at snakke med.

    En munter oplevelse
    Sjældent - hvis overhovedet - kan man få smilet tørret af fjæset. Filmen er ganske enkelt så munter, så morsom, så vedkommende, at man er fuldstændig oppe i omdrejninger.

    Stærkt underholdende
    Sprudlende skuespil giver filmen flere ekstra dimensioner. Her er der ikke én, der spiller skidt - alle er med på halvfjerdser-stilen ned i mindste detalje, og det er underholdende.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2000, Komedie, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, 102 min.

    Dansk titel: Tillsammans
    Instr: Lukas Moodysson Prod: Lars Jönsson Manus: Lukas Moodysson Foto: Ulf Brantås Klip: Fredrik Abrahamsen, Michal Leszczylowski
    Priser
    • BD - Bedste ikke-amerikanske film
    • GULDB-N - Bedste instruktør
    • GULDB-N - Bedste birolleskuespiller (Nyqvist)
    • GULDB-N - Bedste manuskript
    • RB-N - Bedste ikke-amerikanske film