Moonlight Mile (2002)

  Efter at deres datter er blevet myrdet, forsøger et forældrepar sammen med datterens efterladte forlovede at finde hold i tilværelsen igen.


  ROLIG MENNESKESKILDRING

  Brad Silberlings, "Moonlight Mile", giver sig tid til at beskirve en menneskelig tragedie, så historien bliver ganske vedkommende. Ben og Josephine Floss forsøger at få tilværelsen til at hænge sammen, efter at deres datter er blevet myrdet. Med sig i huset har de datterens forlovede, Joe, der gerne yder ekstra omsorg for sine svigerforældre.

  Frustrationer & hemmeligheder
  Filmen beskriver faktisk udelukkende følelesuniverset omkring datterens/kærestens død: Frustrationerne, samtalerne, fortrængningerne, hemmelighederne.

  Grundige portrætter
  Instruktøren er meget grundig i sit portræt af trekløveret, der er efterladt. Filmen bevæger sig i et tempo, der vil kede de utålmodige og glæde de tålmodige. Følelserne kommer frem, og der dvæles ved menneskeportrætterne, så skuespillerne får lov at markere sig.

  Rigtig flot skuespil
  Som en følge heraf kan man glæde sig over rigtig flot skuespil fra alle de tre nævnte. Dustin Hoffman udstråler en stærk ægthed, Susan Sarandon er overbevisende som moderen, der siger sin mening, og Jake Gyllenhaal fremstår utrolig flot i filmens bærende hovedrolle. Den grundige fortællestil suppleres af smuk fotografering. Desværre passer slutningen ikke helt ind i stilen.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2002, USA, Psykologisk drama, Romantik, 112 min.

  Dansk titel: Moonlight Mile
  Instr: Brad Silberling Prod: Mark Johnson, Brad Silberling Manus: Brad Silberling Foto: Phedon Papamichael Klip: Lisa Zeno Churgin Mus: Mark Isham