La face cachée de la lune (2003)

  40-årige Phillippe har ikke rigtig styr på tilværelsen. Hans mor er lige død, og han forsøger at etablere kontakt til sin homoseksuelle lillebror.


  UNDERFUNDIGT OG SKARPT

  I en herlig blanding mellem drama og komedie skaber Robert Lepage en både skarp og underfundig film, der i 2005 blev Canadas noget utraditionelle indspark som oscarnomineret ikke-amerikansk film.
   

  Minimalistisk, absurd

  Lepages fortællestil er farvestrålende og eksperimenterende i et grænseland mellem det stringent minimalistiske og det absurde. Stilen er lagt fra første scene, og denne følges - som et af filmens mest effektive virkemidler - i skuespillet.
   

  Dobbeltrolle

  Lepage spiller dobbeltrollen som brødrene Phillippe og André. Phillippe er 40 år og ude af stand til at færdiggøre sin akademiske eksamen inden for rumforskningen.
   

  En egen lille teori

  Han arbejder til daglig som telefonsælger men har hele tiden sine tanker andre steder og har meget svært ved at koncentrere sig om andet end sin egen lille teori, som han brænder for at dele med omverdenen.
   

  Husk at fodre guldfisken

  Brødrenes mor er lige død, og Phillippes kontakt til lillebroderen André er ikke den bedst tænkelige. Men da først Phillippe får en invitation fra et rumforskningscenter, kan André blive nødt til at fodre guldfisken.

  Uortodokse billeder
  Lepage skaber en helt særlig visuel stil, der gør filmen betagende. Man fanges ind af de farvestrålende billeder, der er komponeret så uortodokst, at de ikke kan andet end henrykke en forhærdet tilskuer.
   

  Uforudsigelig visuel stil

  Overraskelsesmomentet ligger primært i den visuelle stils uforudsigelighed og i Lepages eget gennemførte skuespil. Men det er ikke en film, der er sat i verden for at overraske. Grundlæggende vil Lepage fortælle om kærlighed og skæve eksistenser.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2003, Canada, Drama, LBGTQ+, 101 min.

  Dansk titel: Far Side of the Moon
  Instr: Robert Lepage Prod: Bob Krupinski, Mario St-Laurent Manus: Robert Lepage Foto: Ronald Plante Klip: Philippe Gagnon Mus: Benoît Jutras
  Priser
  • AAN - Bedste udenlandske film
  • BERLIN - FIPRESCI Prize