This Is Me Walking (2004)

  En travl ejendomsmægler og skuespiller på Manhattan forsøger at finde fodfæste, efter at hans store kærlighed har forladt ham.


  STORBYPULS

  Danske Ulrik Wivel portrætterer her effektivt en storbypuls i New York: "This is me walking" er en markant og kompakt invitation til at følge ejendomsmægleren Harris' hverdag.

  Indføring i stress
  Kortfilmen er mest signifikant i kraft af sin hæsblæsende indføring i en stresset storbybos liv. Wivel er kompromisløs i sin fortællestil, der er mere ekstremistisk end egentligt æstetisk, mere svedt end elegant.

  Rå fortælling
  Det er filmens force, at fortællingen bliver så rå: Harris' dispositioner er stressede, helst skal alting foregå på samme tid. Denne uro og sitren fanger Ulrik Wivel med enkle og velovervejede midler.

  Filmen kredser i intime zoner om ejendomsmægleren Harris, der samtidig drømmer om at slå igennem som skuespiller.

  Således følger vi den travle, lille new yorker ude og hjemme og erfarer, at den travle livsstil også er en effektiv metode til at fortrænge, at kærlighedslivet ikke længere fungerer.

  Musik som medspiller
  En interessant disposition er den dominerende musikalske underlægning. Hele filmen igennem er der skruet grundigt op for Povl Kristians rytmiske underlægningsmusik.

  Filmens korte og intime form taget i betragtning fungerer musikken som en puls og er i langt højere grad en integreret medspiller end effekt-tilvalg.

  Filmen modtog en Robert for bedste korte fiktionsfilm.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2004, Danmark, Drama, 0 min.

  Dansk titel: This Is Me Walking
  Instr: Ulrik Wivel Prod: Mette Ejlersen Manus: Ulrik Wivel Foto: Ulrik Wivel Klip: Nanna Møller Mus: Povl Kristian
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • RB - Bedste korte fiktionsfilm