4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Raising Arizona
En forbryder og hans ufrugtbare kvinde stjæler en baby fra en rig mand, men det må man jo selvsagt ikke.
BLESKIFT I LOOP
En ustyrlig dårlig komedie. Instruktørbrødrene Coen har virkelig vattet godt i det med "Raising Arizona".

Vaneforbryderen, H.I., gifter sig med den kvindelige betjent, Ed, men hulke - de kan ikke få børn. Og da H.I.s straffeattest er mere end plettet, er den eneste vej til en baby at stjæle en.

At stjæle en femling
Da den lokale mangemillionær har fået femlinger, beslutter parret at stjæle den ene, da det nok alligevel bare vil være en lettelse for de biologiske forældre.

Baby efterlyst
De tager babyen (fremragende spillet af Trey Wilson i filmens bedste præstation) til sig med krop og sjæl, og får svært ved at slippe ham igen. Et par af H.I.s venner er brudt ud af fængslet og hører nu om barnet, der er efterlyst.

Giv aldrig op
Da dusøren er på $25.000, snupper de ungen og kører deres vej. Men det kan H.I. og Ed naturligvis ikke bære, og de må efter de slemme forbrydere. Budskabet er hér, at man aldrig skal give op. Måske en dag, Ed alligevel bliver frugtbar.

Ringe tidsspilde
Hvis du griner bare én gang undervejs, er du meget heldig. "Raising Arizona" er simpelthen for ringe tidsspilde. Et par gode ord skal den dog have med på vejen for den stedvis eksperimenterende og ganske underholdende fotografering.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Raising Arizona

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Komedie, 90 min
Dansk titel: Arizona junior
Instr: Ethan Coen, Joel Coen Prod: Ethan Coen, Mark Silverman  Manus: Ethan Coen, Joen Coen  Foto: Barry Sonnenfeld  Klip: Michael R. Miller  Mus: Carter Burwell  
Medvirkende:
Nicolas Cage (H.I. McDonnough)
Holly Hunter (Edwina)
Trey Wilson (Nathan Arizona, Jr.)
John Goodman (Gale)
William Forsythe (Evelle)
Frances McDormand (Dot)
M. Emmet Walsh (Machine Shop Ear-Bender)
Randall Cobb (Leonard Smalls)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.