4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Pocket Money
En kvæghandler begynder at dyrke rodeo som hobby.
BUNDMÅL AF PLATHED
Instruktør Stuart Rosenberg har i omkring halvanden time flyttet rundt med de to stjerneskuespillere Paul Newman og Lee Marvin som et par sagesløse bønder på et skakbræt.

Ingen spænding
Meget skakspænding er der til gengæld ikke over filmoplevelsen - der er tale om en kedelig, uinteressant og næsten totalt indholdsblottet komedie - så selv de to skuespillere synes overflødige.

Kvæghandler på afveje
Paul Newman spiller en kvæghandler, og en dag opfordres han af en svindler til at hente et læs kvæg med horn til rodeo-brug. Han tager af sted til Mexico, opsøger sin gamle ven, (Lee Marvin), og bruger ham som kvægindkøbs-supervisor og tolk.

Masser af småfejl
Således er der da en historie i filmen, men den er bare så ultimativt kedelig, at alle småfejl på den tekniske side skinner ekstra kraftigt i øjnene. Det bliver det mest underholdende moment at få øje på disse småfejl og grine lidt ad dem og sige "haha, hvilken B-film", selvom der med garanti er mange "bedre" film, der har flere fejl, som man bare ikke har tid til at bemærke.

Laszlo Kovacs har fotograferet, og han disker op med et par flotte vinklinger.
Anmeldt i 1992 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Pocket Money

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1972, USA, Western, 96 min
Dansk titel: Tag fyren ved hornene
Instr: Stuart Rosenberg Prod: John Foreman  Manus: Terry Malick  Baseret på: roman af J.P.S. Brown  Foto: Laszlo Kovacs  Klip: Bob Wyman  Mus: Alex North  
Medvirkende:
Paul Newman (Jim Kane)
Lee Marvin (Leonard)
Strother Martin (Bill Garrett)
Wayne Rogers (Strech Russell)
Hector Elizando (Juan)
Richard Farnsworth (Man)
Christine Belford (Adelita)
Matt Clark (American Prisoner)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.