4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Better Call Saul [1. Season] (tvs)
En lidt lusket advokat-aspirant kæmper en brav kamp for at gøre karriere mellem selvfede og stinkende rige jurister.
RO PÅ #1

Sammenhængende i denne serie:
Better Call Saul [1. Season] (2015)
Better Call Saul [2. Season] (2016)

Som en prequel til mesterserien, Breaking Bad (2008-13) (tvs) er "Better Caul Saul" allerede på forhånd sikret en solid og velbegrundet foromtale.

Serie-sammenkobling
For selvom serien er den samvittighedsløse Saul Goodmans egen historie, er der ingen tvivl om, at vi vil komme ad små sideveje, der kobler serierne sammen.

Den rolige stil
Stilen er den samme rolige, omhyggelige, detaljerige og inspirerende: holdet bag er det samme som på "Breaking Bad", og lokaliterene endnu engang New Mexicos støvede udkantes-USA.

Afhængighedsskabende
Så fra første scene er man tilbage i den afhængighedsskabende og opslugende stemning, der kendetegnede "Breaking Bad", selvom "Better Call Saul" slår sig op på det lidt mere komiske, selvfølgelig afledt af Saul Goodmans farvestrålende personlighed.

Pletrfrit velspillende
Bob Odenkirk er meget bevidst om denne enestående mulighed for retrospektivt at udvikle sin rollefigur, og han er pletfrit velspillende i den komiske statur med de mange alvorlige nuancer lige under overfladen.

Særheder & samvittighedsløshed
For det er netop noget af det, serien kan: forme de små og store op- og nedture og forklare Goodmans særheder og samvittighedsløshed - helt på egne serielle præmisser, selvom man stilistisk mere end læner sig op ad "Breaking Bad".

Spøjse ideer
Sært og skævt er det hele vejen igennem, lige fra de spøjse ideer til det aparte personligheder, der hver især bidrager til at skabe en både charmerende og uforudsigelig serieoplevelse.

Æstetik i balance
Som vi blev forkælet med i søsterserien er "Better Call Saul" stort set fritaget for underlægningsmusik, og lyddesignet er knapt og præcist. Hermed er æstetikken fuldkommen i balance, i det også billedsiden er skarp, diminutiv og kunstnerisk på et meget højt plan.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Better Call Saul [1. Season] (tvs)

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
2015, USA, Drama, 500 min
Dansk titel: Better Call Saul [1. sæson] (tvs)
Instr: Vince Gilligan m.fl. Prod: Nina Jack  Manus: Vince Gilligan m.fl.  Foto: Arthur Albert  Klip: Kelley Dixon, Skip Macdonald  Mus: Dave Porter  
Medvirkende:
Bob Odenkirk (Jimmy McGill)
Jonathan Banks (Mike Ehrmantraut)
Michael McKean (Chuck McGill)
Raymond Cruz (Tuco Salamanca)
Rhea Seehorn (Kim Wexler)
Patrick Fabian (Howard Hamlin)
Clea DuVall (Dr. Cruz)
Kerry Condon (Stacey Ehrmantraut)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.