4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Dog Pound
En gruppe teenagedrenge på et ungdomsfængsel oplever den ultimative nedtur og forsøger at agere i den begrænsede verden.
DEN TABTE UNGDOM
Råt for usødet og langt fra mainstream: "Dog Pound" er en stærk og ægte indføring i tabt ungdom, ultimativ nedtur og tvunget forstillelse.

På et ungdomsfængsel forsøger en række meget forskellige drenge og unge mænd at få en form for hverdag til at hænge sammen.

Hævntørst & frustration
Men det er svært, når man færdes blandt ondskab, hævntørst og frustration: nogle står for tur, og viser man først tegn på svaghed, er man så godt som dødsdømt, i hvert fald mentalt.

Bag de hårde ansigter
Filmens helt store force er, at den beskæftiger sig med psykologien bag de hårde drengeansigter: facaderne lyver, og tårerne står på spring, når ingen andre ser det.

Ingen kære mor
Men der er ingen kære mor, bedst er det, hvis man kan spænde alle muskler i kroppen og opbygge et panser mod det stabile bombardement af smerte.

Hårdhed & sarthed
Instruktør Kim Chaprion lykkes flot med en særlig kombinationsstemning, hvor både hårdhed og sarthed kommer til udtryk, konkret, men mest i mere subtile antydninger.

Fin perspektivering
Her er musikken et interessant virkemiddel - anvendt med måde og hermed ikke dikterende bliver musikken mere en kontrast til den psykiske og fysiske vold: ofte i mere positive toner sættes begivenhederne i et perspektiv, der overrasker.

Ærligt & troværdigt
Uhyre stærkt spil af de unge drenge medvirker til, at "Dog Pound" ryger op i de højere luftlag blandt filmoplevelser. Udtrykkene er ærlige og troværdige, så det kan mærkes under huden.
Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Dog Pound

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Dog Pound
Instr: Kim Chapiron Prod: Georges Bermann  Manus: Jeremie Delon, Kim Chapiron  Foto: Andre Chemetoff  Klip: Benjamin Wall  Mus: Balmorhea, K´Naan, Nikkfurie  
Medvirkende:
Adam Butcher (Butch)
Shane Kippel (Davis)
Mateo Morales (Angel)
Slim Twig (Max)
Taylor Poulin (Banks)
Dewshane Williams (Frank)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.