4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hable con ella
To kvinder ligger i koma på samme hospital, og deres mandlige beundrere forsøger sammen at holde modet oppe.
FIN SPANSK KÆRLIGHEDSHISTORIE
Der er virkelig tale om at tale til og ikke med i denne, Pedro Almodóvars bittersøde komedie. To kvinder ligger i koma på samme hospital, og deres mandlige beundrere finder sammen i forsøget på at holde modet oppe.

Komedie & tragedie
Der ligger en komedie gemt bag det umiddelbart tragiske tema, og man fornemmer det tydeligt, om end der er tale om en hårfin balance. Denne balance lykkes oftest for instruktøren Pedro Almodóvar, hvilket åbner for en verden af pudsigheder.

To kvinder i koma
Forfatteren, Mario, har stort set lige mødt tyrefægteren, Lydia, da hun bliver ramt af en tyr og ender i koma på hospitalet. Her møder Mario den unge sygeplejer, Benigno, der bruger meget tid på at passe en ung ballerina, der ligeledes ligger i koma, og som han har kastet sin store kærlighed på.

Da ballerinaen i sin tid var i fuldt firspring, var Benigno kun fascineret af hende på afstand. Nu får han pludselig mulighed for at komme hende nær og tale til hende.

De to mænd opbygger efterhånden et venskab hen over de "sovende" kvinder.

Fascinerende kulisse
"Hable con ella" er en helt speciel filmoplevelse. Det erfarer man ganske hurtigt. Pedro Almodóvar skaber et univers, der kan være svært at blive fortrolig med men som udgør en fascinerende kulisse for den raffinerede historie.

Unikke farver
Fotograferingen og billedkompositionen er filmens største drivkraft, der understøtter den tragikomiske historie og giver den unikke farver.

Gennemkoreograferet
Skuespillerne er engagerede i den dygtige iscenesættelse. Alle scener er gennemkoreograferede, og man fornemmer det høje kunstneriske og tekniske niveau tydeligt.

Et højdepunkt er uden tvivl den mesterlige stumfilmssekvens, hvor en mikromand bestiger en kvinde.
Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Hable con ella

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
2002, Spanien, Drama, 108 min
Dansk titel: Tal til hende (Talk to Her)
Instr: Pedro Almodóvar Prod: Agustín Almodóvar  Manus: Pedro Almodóvar  Foto: Javier Aguirresarobe  Klip: José Salcedo  Mus: Alberto Iglesias  
Medvirkende:
Javier Cámara (Benigno Martín)
Geraldine Chaplin (Katerina Bilova)
Paz Vega (Amparo)
Elena Anaya (Ángela)
Leonor Watling (Alicia)
Lola Duenas (Matilde)
Fele Martínez (Alfredo)
Priser:
BD, Bedste ikke-amerikanske film
GG, Bedste udenlandske film
GULDB-N, Bedste udenlandske film
RB-N, Bedste udenlandske film
AA, Bedste originale manuskript
AAN, Bedste instruktør
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.