Santoalla (2016)

    Et hollandsk par bosætter sig i udkanten af Spanien. Han forsvinder under mystiske omstændigheder. Kan konen finde svar på mystikken?


    AFMAGTENS VÆSEN

    Dybt fascinerende historie, tarveligt genfortalt - først og fremmest som følge af en helt unødvendigt ødelæggende underlægningsmusik.

     

    Idyllen brydes

    Da det hollandske par Martin og Margo bosætter sig i en lille spansk landsby, er det med ønsket om at starte på en helt frisk et sted meget langt fra storbyens stress. De har mange planer for det lille landsted, men en dag er Martin sporløst forsvundet.

     

    Afmagt og uvished

    Politiets omfattende efterforskning fører ikke til noget brugbart, og Margo sidder således tilbage med den dræbende afmagt og uvished. Samtidig er forholdet til de få naboer i den lille landsby blevet dårligt, og herefter får vi hele fortællingen i dét plot. Det viser sig nemlig, at særligt Martin var i evig krig med naboerne. Kan det måske føre Margo videre?

     

    Perfekt location

    "Santoalla" er også navnet på den spanske landsby, og det tilsyneladende idylliske udkantssted er den perfekte location for en spændende true crime-historie. Det har det hele: Faldefærdige bygninger, mentalt handicappede landsbyfolk og totale sammenstød mellem holdninger.

     

    Skudt i knæ af musikken

    Det hele er relativt enkelt filmet og klippet af instruktørerne selv, men musikken... Det er et rigtig grelt eksempel på en grundlæggende rigtig god fortælling, der bliver skudt helt i knæ af en unødvendig underlægning, tilmed markant stressende i sin helt forfejlede anvendelse af "bongotrommer".



    Anmeldt i 2020 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2016, Spanien, USA, Dokumentar, 83 min.

    Dansk titel: Santoalla
    Instr: Andrew Becker, Daniel Mehrer Prod: Andrew Becker, Daniel Mehrer Foto: Andrew Becker; Daniel Mehrer Klip: Andrew Becker Mus: Andrew Becker
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation