Clockwise (1986)

  En punktlig skoleinspektør roder sig selv ud i vanskeligheder med at overholde tidsplanen.


  PUNKTERET HUMOR

  John Cleese folder sig ud som den meget punktlige rektor, Brian Stimpson. Han har styr på alle læreres og elevers skemaer, og alt hvad han foretager sig sker på meget faste klokkeslæt.

  Ud i ekstremerne
  En dag skal han tale til et vigtigt møde i en by langt væk, og alt synes på forhånd planlagt. Men naturligvis får Stimpson, der er ligeså klodset som han er punktlig, sat sig i det forkerte tog, og herefter opstår det ene problem efter det andet, og historien køres ud i ekstremerne.

  I pløre til livet
  Rektoren havner i en gammel Morris sammen med en af sine elever, og de ender midt på en mark, bogstavelig talt i pløre til livet.

  Forfalder til det kriminelle
  Efterhånden er Stimpson så frustreret og opsat på under alle omstændigheder at nå frem til mødet, at han begynder at begå kriminalitet.

  Vattet oplevelse
  Absolut kun en film for fans af John Cleese, for der er slet ikke nok fremdrift og originalitet i Michael Fryans manuskript.

  Fejler i helheden
  Og selvom man sætter pris på Cleeses morsomheder og særprægede fremtræden, så er "Clockwise" alligevel en noget vattet oplevelse. Filmen er slået op på den "givne komik" men fejler i helheden.  Anmeldt i 1996 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1986, Storbritannien, Komedie, Farce, 91 min.

  Dansk titel: Kuk i timeplanen
  Instr: Christopher Morahan Prod: Michael Codron Manus: Michael Frayn Foto: John Coquillon Klip: Peter Boyle Mus: George Fenton