Tag til Rønneby Kro (1941)

  Tre prominente herrer fra København er ved at få frokosten galt i halsen, da de læser, at deres gamle kammerat er ved at skrive sine erindringer.


  FOLKEKOMEDIE MED GODS I

  Selvom denne folkekomedie kører lidt fast hen imod slutningen, er den alligevel et billede på inspiration indenfor sin genre. Skuespillet er fyldt af energi, og filmen udstråler generelt masser af dansk humor.

  Johannes Meyer spiller kroejeren i Rønneby, der har sat sig for at skrive sine erindringer fra tiden på kroen "Maxim" i København omkring århundredeskiftet.

  Prominente herrer i provinsen
  Da tre prominente herrer læser en notits i avisen om erindringerne bliver de paniske. Der er ting og sager, der helst ikke må komme frem for offentligheden.

  De tager i samlet flok til Rønneby kro, men det bliver ikke nemt at få talt kroejeren fra sin publikation. De tre herrer hyrer en sagfører, men heller ikke han kommer på nogen nem opgave.

  Kvikke bemærkninger
  Imens kæmper provinsjournalisten og storbyjournalisten om den bedste dækning af sagen. Ib Schønberg serverer drikkevarer og kvikke bemærkninger.

  Dialogen slår gnister
  Ind imellem slår dialogen gnister, og man hengiver sig til latterens verden. Samtidig byder filmen på usædvanlig varierede billeder, bl.a. med udendørs fotografering, der smukt afspejler krigstidens København.  Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019