The Eternal (1998)

  Et ungt par drager til noget familie i udlandet men overraskes og skræmmes af onklens syge interesser.


  GYSER MED FÅ KVALITETER

  Talentfuld og stemningsmættet gyser, der helt tydeligt har sine forbilleder men ikke formår at holde sammen på det faretruende plot. Efter en pænt lovende begyndelse fornemmer man hurtigt, i hvilken utæmmelig og overdreven retning, filmen bærer.

  Mystisk onkel i fugtig kælder
  Ind imellem er der grund til at pakke sig godt sammen under tæppet, især når Christopher Walken i en slibrigt fortættet rolle som mystisk onkel afslører sin hemmelige interesse i en fugtig kælder.

  Uafrystelige hemmeligheder
  Et drikfældigt ungt par og deres søn rejser til bedstemoderens gamle hus i Europa i et forsøg på at komme af med alkoholen. Men huset skal vise sig at bære på talrige afskyelige hemmeligheder, der ikke lige er til at ryste af sig igen.

  Klaustrofobisk
  Optagelserne i slægtens store slotlignende hus er imponerende og skaber virtuost den rette stemning af forfølgelse og klaustrofobi. Skuespillet når ikke helt samme tekniske højder.  Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  1998, USA, Gyser, Børn på film, 91 min.

  Dansk titel: Mumiens kys (Trance)
  Instr: Michael Almereyda Prod: Mark Amin, David L. Bushell, Andrew Fierberg, Amy Hobby Manus: Michael Almereyda Foto: Jim Denault Klip: Tracy Granger, Steve Hamilton Mus: Simon Fisher-Turner