La bête (1975)

  Kvinderne bliver bundliderlige, da først de erfarer, hvad skovens brølende gorillamonster har mellem benene.


  ABSURD EROTISK KULTFILM

  Hvis man gik rundt og troede, at man var temmelig frisindet og seksuelt vidt omkring i tankerne, så kan man godt tage den idé op til fornyet overvejelse efter at have set Walerian Borowczyks absurde film, "La bête", fra 1975.

  Et monster med en gigantisk pik
  Engang i det 18. århundrede levede der et monster i skovene. Monstret havde en gigantisk pik og en uudslukkelig seksuel tørst, så der blev ikke lagt hverken fingre eller noget andet imellem, da det forførte den lokale rigpige.

  Kun iført myggenet
  Et par århundreder senere genoplever en amerikansk pige hele herligheden - i drømme og kun iført florlet, gennemsigtigt myggenet. Historien rummer en smule mere end her angivet. Trods alt er der ikke tale om rendyrket porno - instruktøren vil noget mere!

  Absurd brølende gorillatyr
  Underholdningen er helt sikkert hjemme, mest på grund af det grinagtigt absurde i den brølende gorillatyr med den overdimensionerede og konstant spermende penis, der fuldstændig vender op og ned på rigpigens seksuelle fatteevne.

  Broget oplevelse
  Monstret optræder først i filmen efter en time, indtil da er der mange optakter af seksuel karakter - samt en spøjs og endnu engang absurd historie om en mildest talt broget flok mennesker. En aldrende præst nyder fx to purunge mænds lidt forkrampede nærvær.  Anmeldt i 2003 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1975, Frankrig, Erotik, Fantasi, Gyser, 92 min.

  Dansk titel: Jomfruen og menneskedyret
  Instr: Walerian Borowczyk Prod: Anatole Dauman Manus: Walerian Borowczyk Foto: Bernard Daillencourt, Marcel Grignon Klip: Walerian Borowczyk Mus: Domenico Scarlatti